Groepsbehandeling stress- en spanningsklachten

In september 2023 starten wij met een groepsbehandeling voor mensen met stressgerelateerde klachten bestaande uit schematherapie en mindfulness oefeningen met als doel te onderzoeken welke copingstijl en persoonlijke achtergronden leiden tot langdurige stress, overbelasting en psychische klachten.

Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten in een groep met maximaal 10 personen op de woensdagochtenden in Amsterdam Westerpark.


Tijdens de groepsbehandeling leer je stil te staan bij de patronen en gedachtes die achter de opbranding, overbelasting en of langdurige stress liggen en wordt er veel gewerkt met mindfulness en andere rustgevende en kalmerende technieken. Het doel is inzicht vergaren, gedrag aanpakken, je persoonlijkheid onder de loep nemen en leren een betere afstemming te maken met wie jij bent en wat je doet.


De groepen worden geleid door Floor Baart, GZ psycholoog en schematherapeut en Bianca Coorengel, specialist op het gebied van rust.


Je kunt je vrijblijvend aanmelden op verwijzing van de huisarts, waarna we door middel van een intake kunnen adviseren of deze groepsbehandeling voor jou geschikt is.